På god väg

Det går inte att sticka under stol med att samhället och klimatet står inför stora utmaningar. Tunga fordon som drivs av fossila bränslen leder till omfattande koldioxidutsläpp. Arbetsmiljöer som inte är jämställda orsakar social ohälsa och gör att unga personer kanske går miste om drömjobbet. Vi inom logistikbranschen har möjlighet att göra skillnad och på LBC Frakt har vi bestämt oss för en ny och hållbar väg.

Eftersom vår verksamhet är en viktig del i att hålla igång samhället kan vi vara en förebild, inte bara för andra branscher utan även för människor. Med våra initiativ och insatser visar vi att LBC Frakt tar ansvar för en hållbar framtid och vill att både människor och miljö ska må bra.

Vi tänker dra vårt strå till stacken och se till att Sverige blir ett av världens första fossilfria länder. Det är därför självklart för oss att försöka minska utsläppen av växthusgaser och hitta hållbara alternativ. Målet är att hela Sverige ska vara fossilfritt år 2045. Dessutom vill vi ha ett sunt arbetsklimat för nuvarande medarbetare och framtida kollegor. Alla ska känna sig önskade och välkomna till branschen. Vi är på god väg – men än har vi inte nått hela vägen.

Följ gärna LBC Frakts stora hållbarhetsarbete här på hemsidan eller på Facebook.