Då våra kunder efterfrågar eltransporter i allt större utsträckning har flera nya elbilar kunnat köpas in under året – som två Volvo Electric anläggningsbilar. De ger sina förare en helt ny form av komfort och förbättrar samtidigt arbetsmiljön för alla på byggena.

De två nya ellastbilarna kommer köra för NCC och andra bygg- och anläggningskunder runt om i karlstadområdet och kompletterar därmed den allra första eldrivna anläggningsbilen som LBC Frakt köpte in förra året. Sen september 2023 är den i full drift och kör sju till åtta vändor varje dag mellan Bråtebäcken och bygget vid Centralsjukhuset i Karlstad. Föraren är Johan Löwenhamn som är mycket nöjd med att köra elbil.

När det kommer till arbetsmiljön är elbilar top notch! De är tysta och man blir lugnare i körsättet och inte lika aktiv och ”på” som med en dieselbil där växellådan används på ett annat vis. Och för de runtomkring – som grävmaskinisterna – blir det också bättre då de inte behöver dra i sig avgaser, säger Johan.

Han märker att det finns vissa fördomar mot elbilar, framför allt hos de som är lite äldre. Men också att folk brukar ändra uppfattning när det faktiskt förstår hur bra det funkar med elbil.

Visst får man tänka lite mer och planera lite bättre, som när man ska ladda och hur. För mig som kör lokalt och på det här sättet passar det perfekt. Så här skulle man ha haft det från början, säger Johan.

De två nya anläggningsbilarna är:

Volvo Electric med lastväxlare och sprider

Volvo Electric med lastväxlare och sprider
Totalvikt: 32 ton
Motor: 490 kW
Batterikapacitet: 560 kWh
Räckvidd: 30 mil
Kund: NCC Infrastruktur i Värmland

Volvo Electric med lastväxlare med schakt/bergflak

Volvo Electric lastväxlare med schakt/bergflak
Totalvikt: 32 ton
Motor: 490 kW
Batterikapacitet: 560 kWh
Räckvidd: 30 mil
Kund: Olika bygg- och anläggningskunder i karlstadområdet.

För mer info om ellastbilarna kontakta Lars Reinholdsson på 054–688 521 eller lars.reinholdsson@lbcfrakt.com