Madeleine Jonsson läser programmet Transportledare grön logistik på Teknikhögskolan i Uddevalla. Hon gör sin andra praktikperiod på LBC-Frakt och börjar jobba som transportledare i maj. Idag jobbar Madeleine, Madde, som maskinförare/lastbilschaufför. Hon har valt att utbilda sig till ett yrke där man kan påverka framtiden mot hållbara transporter.

-En kompis tipsade mig om LBC Frakt. Jag sökte mig hit för att det är en arbetsplats som är riktad mot hållbarhet med elektrifierade transporter och för att det är ett stort företag. Här finns möjlighet att lära mig om flera områden inom transportledning, berättar Madde.

Tiden som LIA-praktikant

Lärande i arbete, LIA, är en kurs inom utbildningarna på yrkeshögskolan. Syftet med LIA är att få utveckla sina kunskaper och kompetenser i en verklig miljö, prova på yrkesrollen och knyta kontakter med personer i branschen.

Madde berättar att första året bestod av enbart studier på distans och att hon hade sin första LIA-period hos oss under sin tredje termin, från augusti till oktober 2023. Under den perioden fick hon en översyn av olika roller på företaget, bland annat av systemintegration, miljö och kvalitet.  Hon fick också gå bredvid transportledare på logistik som jobbar med fjärr, distribution eller flis.

-Jag var även en vecka på Bygg, anläggning och miljö, BAM. Där fick jag användning av min erfarenhet som grusåkare. Det var lite extra roligt, säger Madde och ler.

Under sin andra LIA-period på LBC Frakt har Madde fått en fördjupad introduktion i transportledning av bulklastbilar.

-Under andra praktikperioden, februari till maj 2024, har jag fått möjlighet att jobba mer självständigt och fatta egna beslut. Det är både lärorikt och kul att få ta eget ansvar, berättar Madde.

Fått anställning som transportledare

Från och med 13 maj är Madde anställd som transportledare på affärsområdet logistik hos oss på LBC Frakt. Då kommer hon att jobba med fjärrtransporter på Jönköping/Norrköping och Örebrolinjen.

-Jag trivs jättebra med kollegorna och det är lättsam stämning.  Man kan komma med idéer och man känner sig hörd. LBC Frakt är en växande organisation och avdelningen logistik är i ständig rörelse och utveckling, säger Madde.

Läser du en YH-utbildning och vill ha LIA-praktik hos oss? Skicka din ansökan till info@lbcfrakt.com