I januari 2024 anordnade LBC Frakt en dag för förstaårseleverna på Fordons- och transportprogrammet, på Herrgårdsgymnasiet i Säffle.

Eleverna fick en presentation av branschen, företaget, samt de yrken som vi och våra åkerier kan erbjuda. Vi berättade även om Drivhjulet. Ett initiativ från oss för att hjälpa de som vill starta eget företag. Läs mer om Drivhjulet.

Eleverna fick åka runt med buss i Bråtebäcken. Där fick de se vårt dotterbolag Laddbolagets laddstation, bergtäkten och hur vi tar hand om all återvinning från nitton kommuner.

De fick även en rundtur på vår terminal och kontoret på Lovartsgatan, där vi bjöd på lunch utomhus och samtidigt visade en pendelbil.

Gynnsamt möte

Det är värdefullt för oss att få förmedla till eleverna hur branschen utvecklas och att öppna upp en relation för eleverna. Både till vårt företag och branschen i stort. Under elevdagen försöker vi ge dem en bild av vilka yrken vi och branschen kan erbjuda.

För oss på LBC Frakt är det nyttigt att få ta del av hur eleverna ser på branschen och vad de är mest nyfikna på.  Det ger oss en möjlighet att anpassa vår kommunikation och att anpassa oss som arbetsgivare till morgondagens medarbetare, berättar Anders Lööf, logistikchef på LBC Frakt.

Simon Gustafsson, lärare på Fordons- och transportprogrammet berättar att elevdagen har ett bra upplägg med mindre grupper och lagom längd på passen. På så vis kan eleverna behålla koncentrationen genom hela dagen.

– Vinsten för oss är att eleverna får se hur stort urval av jobb det finns inom transportbranschen. Samt att miljö och återvinning är en viktig och stor industri.  Det är såklart bra för eleverna att få se LBC Frakt och att det finns ett stort, framgångsdrivande företag i närheten. Inte bara med många anknutna bilar utan även drivande i miljöfrågan, säger Simon.