Nu är LBC Frakts delägare Åkes Fjärr & Lokaltransport stolt ägare till Sveriges första laddhybrid. Det är en tystgående lastbil som kan köras på både HVO-diesel och el. Själva elen som driver lastbilen kommer från solcellsanläggning på det egna terminaltaket.Den nya lastbilen kommer främst att användas för att köra drycker och andra varor till butiker och restauranger i och runt Karlstad. Och inne i en trång stadskärna – som Tingvallastaden i Karlstad – kommer eldriftens alla fördelar verkligen till sin rätt eftersom det varken blir buller eller utsläpp.

– Det tror vi kommer uppskattas av alla som rör sig i stan, speciellt när leveranser sker runt gågatorna. Och eftersom lastbilen är tystgående kommer den även att användas under vår nattdistribution, säger Lars Reinholdsson som är VD på LBC Frakt.

När laddhybriden inte går på eldrift körs den på HVO-diesel som minskar koldioxidutsläppen med drygt 90% i jämförelse med vanlig diesel. Tanken är att förbränningsmotorn är igång på motorvägar och under längre transportsträckor, och att eldriften används på mindre vägar och gator inne i stan.

Inköpet av laddhybriden är en del i LBC Frakts satsning på hållbara transportlösningar.

Pressmeddelandet finns att läsa i sin helhet här.