En tydlig hållbarhetsprofil hade gjort Stephanie Eriksson intresserad av LBC Frakt. Så när en tjänst som transportledare blev ledig tvekade hon inte en sekund. En roll hon nu kombinerar med sina studier på Stockholms Internationella Handelsskola.

– Det fanns ingenting att fundera på, säger Stephanie som är en av tre nyligen anställda på transportledningen i Karlstad.

 Stephanie Eriksson håller just nu på att avsluta sina studier till logistiker/speditör med hållbarhetsprofil på Stockholms Internationella Handelsskola. Men redan nu har hon tagit klivet ut i yrkeslivet som transportledare på LBC Frakt.

– Så här långt har det verkligen varit över all förväntan. Det kändes bra redan på intervjun med människorna jag träffade då. Arbetsmiljön och kulturen här är något jag trivs med. Sedan var nog inte jobbet alls som jag föreställt mig, det är fler bollar i luften och den ena dagen är inte den andra lik. Jag får ta ett stort ansvar, men får samtidigt väldigt bra förutsättningar, säger Stephanie Eriksson och fortsätter.

– Jag ville vara på ett företag som aktivt jobbar med hållbarhetslösningar inom frakt och ett företag som håller vad de lovar. Så när den här tjänsten dök upp fanns det inget att fundera på.

En stolthet att jobba på LBC Frakt

En som inte heller tvekade när möjligheten presenterade sig, är Lukas Anderberg. Han har tidigare jobbat som transportledare på LBC Frakt, men lämnade för andra utmaningar för att nu återvända som transportchef.

– Det är en roll som jag har varit intresserad av länge, så när LBC hörde av sig om att det fanns en öppning var det inget att fundera på. Det är ett härligt gäng här och ett trevligt jobb som är omväxlande, säger Lukas Anderberg och fortsätter:

– Jag är stolt över att jobba på ett av Sveriges ledande transportföretag när det kommer till hållbarhet. Vi ligger verkligen i framkant när det kommer till miljöfrågor. Vi som jobbar med transportledning har möjlighet att påverka genom att optimera alla turer i så hög utsträckning som möjligt. Samtidigt måste vi ha ett stort fokus på att ha en så nöjd kund som möjligt. Men vi märker av hur viktiga hållbarhetsfrågor är, vi får många frågor från våra kunder och det ställs helt klart högra krav från alla håll.

Ett bra arbetsklimat

Stephanie och Lukas har dessutom nyligen fått sällskap av ytterligare ett nytillskott till avdelningen – Andreas Wegerstedt.

– Jag trivs jättebra och har haft goa kollegor som har tagit hand om mig på ett bra sätt nu i början. Det känns som ett väldigt bra arbetsklimat. För mig är det en ny roll och det har varit intensivt så här i början, men det känns verkligen som att jag gjorde rätt val, säger han.