Scanias nya helellastbil är speciellt framtagen för regionala fjärrtransporter och har en mycket mer omfattande kapacitet än tidigare generationers elfordon. Leveransen innebär att LBC Frakt nu går in i ett nytt och intensivt skede i omställningen av fordonsflottan.  

BEV-lastbilen (Battery Electric Vehicle) ingår i en serie om 8-10 fordon som ska levereras till LBC Frakts delägare under år 2024 och användas i olika kunduppdrag. Det nya med dessa lastbilar är effektnivåerna med en batterikapacitet på upp till 624 kWh. Det innebär att ett tungt ekipage kan köra upp till 250 km innan laddning och helt utan koldioxidutsläpp.

Den första lastbilen som LBC Frakt beställt är en Scania 40R på 64 ton med fyraxligt släp som kommer köra burkar och flaskor åt Returpack på sträckan Karlstad-Norrköping. Tillbaka till Karlstad kommer bilen lastas med varor från Bauhaus lager i Norrköping och köras med PostNord som tredjepartsleverantör. Andra sträckor som är inplanerade under året är bland annat Karlstad-Eskilstuna och Karlstad-Falkenberg.

Bil nummer två i serien blir även den en Scania 40R men med flisbyggnation och 70 ton totalvikt som kommer köra sågverksflis från Gruvöns sågverk i Grums till Stora Enso i Skoghall. Bilen kommer köra två skift 365 dagar över året.

Med dessa fordon tar vi oss till en ny nivå i elektrifieringen. Vi kan köra med högre totalvikter och längre avstånd samtidigt som vi reducerar en större mängd koldioxid. Det är verkligen en spännande utveckling vi är med om. År 2021 driftsatte vi en lastbil på 18 ton totalvikt och med 20 mils räckvidd. Nu tre år senare kan en ellastbil på 70 ton komma upp i samma räckvidd, säger Lars Reinholdsson, VD på LBC Frakt.

Hela satsningen är en del i LBC Frakts omfattande omställningsarbete och under 2024 kommer lika många elektriska lastbilar att levereras från andra fordonstillverkare, samtidigt som dotterbolaget Laddbolaget färdigställer sina 12 snabbladdningsparker i Dalsland, Värmland och Närke.

Under slutet av 2024 kommer mer än 10% av LBC Frakts fordonsflotta att vara helt elektrisk, vilket ligger i linje med vår strategiska omställningsplan där vi satsar på att år 2030 ha en flotta bestående av 70% elfordon, avslutar Lars Reinholdsson.

För mer information om LBC Frakts samarbete med Scania och de nya ellastbilarna kontakta Lars Reinholdsson på 054–688 521 eller lars.reinholdsson@lbcfrakt.com